Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα» «Η συναυλία» Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 στο Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας

Η «Συνεργασία για τα παιδιά της Κερατέας» και οι Σύλλογοι Γονέων & Κηδεμόνων των: 1ου – 2ου – 3ου & 4ου Δημοτικών σχολείων Κερατέας προσκαλούν τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο να παρουσιάσει το CD με τα μελοποιημένα ποιήματα από το βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα».
Ένα άλφα που όλο κάπου πάει και τρυπώνει, ένα βήτα που βιάζεται να πάει βόλτα, ένα γάμα που διαρκώς η κοιλιά του γουργουρίζει… Μα τι αλλιώτικη, τι αστεία που είναι αυτή η Αλφαβήτα!
Η συναυλία «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα» είναι μια παιδική διαδραστική παράσταση, που συνδυάζει τη μάθηση με το θέατρο και τη μουσική. Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή (Εκδόσεις Ψυχογιός), που έχει τιμηθεί με τον Έπαινο Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, έχει μελοποιηθεί εκπληκτικά από τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα best seller της παιδικής λογοτεχνίας!

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, η οποία αποτελείται από τα 25 τραγούδια – μελοποιημένα ποιήματα του ως άνω βιβλίου, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος με τους συνεργάτες του θα παρουσιάσουν στα παιδιά μια πληθώρα μουσικών οργάνων, όπως: πιάνο, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, τύμπανα, τρομπόνι, κλαρινέτο, φλάουτο, σαξόφωνο, μπουζούκι κ.ά., και τους ήχους που μπορούν να παραχθούν από το καθένα. Επίσης, θα προβάλλονται μέσω προτζέκτορα ειδικά επεξεργασμένα βίντεο και slide show του βιβλίου, σε εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος, ώστε τα παιδιά να μπορούν να τραγουδήσουν όλα τα γράμματα της αλφαβήτας μαζί με τους καλλιτέχνες.
Στη συναυλία συμμετέχουν μαζί με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο (Άνθρωπος-Ορχήστρα) ο Στέλιος Πασχάλης (τύμπανα), ο Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος (πλήκτρα), ο Χάρης Κωνσταντόπουλος (σαξόφωνο, κλαρινέτο), η Ντίνα Καφτεράνη (εμψυχώτρια), ο Θανάσης Κακαΐτσας (βίντεο – προβολές), η Παιδική Χορωδία 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας «Viva Voce» και η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου «Δημήτρης Νικολάου».
Την παράσταση θα προλογίσει η συγγραφέας του βιβλίου Ράνια Μπουμπουρή.

Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014
Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας
Διεύθυνση: Σταματίου Ρωμα 5
Είσοδος: ελεύθερη
Ώρα έναρξης: 19.00

Afisa---Mia-treli-treli-Alfavita_2_WEB

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: arttings – Συνεργασία για τα παιδιά της Κερατέας – Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Α, Β, Γ, Δ Δημοτικών Σχολείων Κερατέας – Χρυσή Τομή.
www.arttings.com
Site: http://alkiviadis.gr/
Facebook: http://www.facebook.com/AlkiviadisKonstantopoulosFanPage
Για συνεντεύξεις και φωτογραφικό υλικό επικοινωνείτε μαζί μας στο: 6972024323

Link τραγουδιών:
Η αλφαβήτα μια παρέα: https://www.youtube.com/watch?v=wswj-yVWsKg
Το τραγούδι του δέλτα: https://www.youtube.com/watch?v=YttrjuAm–0
Το τραγούδι του ήτα: https://www.youtube.com/watch?v=OlhOALhLdag
Το τραγούδι του ξι: https://www.youtube.com/watch?v=BDTpXBHz8aE

Leave a Reply