Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος “Μια τρελή τρελή ΑΒ με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα”: Αναδρομή – Φεβρουάριος 2015

Πλάνα από την παιδική μουσική παράσταση του Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλου με τίτλο «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα» στον ΙΑΝΟ
& Δηλώσεις των καλλιτεχνών που συμμετείχαν στην παράσταση τον Φεβρουάριο αλλά και των μικρών μας φίλων που την παρακολούθησαν.


Η συναυλία «Μια τρελή τρελή Αλφαβήτα με τον Άνθρωπο-Ορχήστρα» είναι μια παιδική διαδραστική παράσταση, που συνδυάζει τη μάθηση με το θέατρο και τη μουσική. Βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή (Εκδόσεις Ψυχογιός), που έχει τιμηθεί με τον Έπαινο Ποίησης της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς, έχει μελοποιηθεί εκπληκτικά από τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο και συγκαταλέγεται ανάμεσα στα best seller της παιδικής λογοτεχνίας!

Κατά τη διάρκεια της συναυλίας, η οποία αποτελείται από τα 25 τραγούδια-μελοποιημένα ποιήματα του ως άνω βιβλίου, ο Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος με τους συνεργάτες του παρουσιάζουν στα παιδιά μια πληθώρα μουσικών οργάνων, όπως: πιάνο, βιολί, μαντολίνο, κιθάρα, τύμπανα, τρομπόνι, κλαρινέτο, φλάουτο, σαξόφωνο, μπουζούκι κ.ά., και τους ήχους που μπορούν να παραχθούν από το καθένα. Επίσης προβάλλονται μέσω προτζέκτορα ειδικά επεξεργασμένα βίντεο και slide show του βιβλίου, σε εικονογράφηση της Χρύσας Σπυρίδωνος, ώστε τα παιδιά να μπορούν να τραγουδήσουν όλα τα γράμματα της αλφαβήτας μαζί με τους καλλιτέχνες.

Μαζί με τον Αλκιβιάδη Κωνσταντόπουλο (Άνθρωπος-Ορχήστρα) παίζουν και τραγουδούν οι: Στέλιος Πασχάλης (τύμπανα), Οδυσσέας Κωνσταντόπουλος (πλήκτρα), Χάρης Κωνσταντόπουλος (σαξόφωνο, κλαρινέτο) και η Ντίνα Καφτεράνη (εμψυχώτρια).
Βίντεο-προβολές: Θανάσης Κακαΐτσας.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους: Σπύρο Γραμμένο, Γιάννη Ζουγανέλη, Πάνο Μουζουράκη, Δώρο Δημοσθένου, Μάρκο Κούμαρη, Δημήτρη Σταρόβα, Χρήστο Λούλη, Μάκη Παπαδημητρίου, Βικτωρία Ταγκούλη, Βασιλική Καρακώστα, Μπάμπη Στόκα, Παιδική Χορωδία «Viva Voce» και την Χορευτική Ομάδα Μπελάδες για την συμμετοχή τους στις παραστάσεις τα Σάββατα του Φεβρουαρίου!

Τέλος ένα μεγάλο ευχαριστώ στο κανάλι nickelodeon και την και τους συντελεστές της εκπομπής WOW!

arttings – Μουσικές Παραγωγές & Διοργανώσεις.
Site:http://arttings.com/
ΤΗΛ: 2130-252995 & 6972024323

Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος
Site: http://alkiviadis.gr/
Facebook: https://www.facebook.com/AlkiviadisKonstantopoulosFanPage

Leave a Reply